Saftig köttfärs i ugn
4 portioner 250 grader varm ugn
1 gul lök
2 msk skorpmjöl/ströbröd
2 msk vatten
500 g köttfärs
1 ägg
1 liten burk köttsoppa
Gör så här:
1. Skär löken i tärningar och bryn dem i margarin.
2. Låt skorpmjölet/ströbrödet svälla i vattnet.
3. Blanda färsen med det svällda skorpmjölet/ströbrödet, den brynta löken, soppan och ägget.
4. Smöra en eldfast form.
5. Forma en längd av smeten i formen.
6. Grädda i 225 grader varm ugn.
7. Ös då och då. Känn med en sticka när färsen är riktigt genomstekt, ca 30 minuter.
Servera med potatis och gräddsås, eller potatismos... och sallad eller grönsaker till :-)
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar