torsdag 18 september 2014

Strimmelbiff med grönt mos

Vet inte om jag har ätit detta sedan mormor gick bort...och det är snart 20 år sedan. Det här var hennes specialitet :-) Hur som helst så var iallafall 2/3 av familjen mycket nöjda ikväll...den lilla delen som inte var så nöjd, tyckte att moset var väldigt gott, men köttet gick visst inte att äta ;-) Ja, ni lär ju prova själva om ni vill :-)
                   













Strimmelbiff med grönt mos

400 gr lövbiff
1-2 dl vatten
3 dl crème fraiche
1,5 dl grädde
ketchup
kryddpeppar

potatis
smör
mjölk
gröna ärtor
salt, peppar

1.Strimla lövbiffen och stek i stekpanna. Ha i lite (ca 1-2 dl) vatten, kryddpeppar och salt. Låt vattnet "koka in", ca 20 minuter.
2. Koka potatis och även gröna ärtor.
3. När vattnet är helt borta, häll i grädde, crème fraiche och ketchup i pannan. Rör om. 
4.Gör potatismos och mosa även i ärtorna.

            Smaklig måltid!                            


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar