tisdag 21 oktober 2014

Fisk- och räksoppa

Passar på att lägga upp ett recept till på en soppa vi åt förra veckan, för första gången. Den var väldigt god. Jag kan nog tänka mig att det även skulle vara gott med musslor i. Receptet på den kommer från Året runt...en riktigt bra mattidning ;-)

Fisk- och räksoppa

4 portioner

1 orange paprika
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 msk finhackad dill
3 morötter
3 tomater
1 liter vatten
3 msk grönsaksfond
300 g vit fisk
300 g lax
500 g oskalade räkor
dill till garnering
1 dl lätt crème fraiche till serveringen

Gör så här:
1. Skär paprikan i tärningar, strimla löken och finhacka vitlöken. 
2. Fräs grönsakerna i olivolja med tomatpuré och dill utan att de får färg.
3. Skär morötterna i bitar och dela tomaterna. 
4. Lägg ner i kastrullen och fräs i ytterligare 3-4 minuter.
5. Tillsätt fonden och vattnet och låt koka under lock så att grönsakerna blir mjuka. 
6. Skär fisken i kuber och lägg i. Låt sjuda ett par minuter.
7. Skala räkorna och vänd ner dem. Dra kastrullen åt sidan.
8. Salta och peppra. Strö över dill.

                      Servera med crème fraiche och ett gott bröd!
                                                                             Smaklig måltid!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar