tisdag 21 oktober 2014

Saftig köttfärslimpa

Här kommer ett gammalt recept som jag hittade på Vivo i Skogsbo för över 20 år sedan. Vet att vi var väldigt nöjda med receptet då, för att det var så enkelt att göra...och det är ju fortfarande lika enkelt ;-) Vi brukar servera potatis och gräddsås till, men den här gången gjorde vi istället potatismos och hoppade över såsen...även det väldigt gott :-)

Saftig köttfärs i ugn

4 portioner                      250 grader varm ugn

1 gul lök
2 msk skorpmjöl/ströbröd
2 msk vatten
500 g köttfärs
1 ägg
1 liten burk köttsoppa

Gör så här:
1. Skär löken i tärningar och bryn dem i margarin.
2. Låt skorpmjölet/ströbrödet svälla i vattnet.
3. Blanda färsen med det svällda skorpmjölet/ströbrödet, den brynta löken, soppan och ägget.
4. Smöra en eldfast form.
5. Forma en längd av smeten i formen.
6. Grädda i 225 grader varm ugn.
7. Ös då och då. Känn med en sticka när färsen är riktigt genomstekt, ca 30 minuter.

Servera med potatis och gräddsås, eller potatismos... och sallad eller grönsaker till :-)

                                            Smaklig måltid!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar