Mustig kycklinggryta
500 gr kycklinglårfilé eller kycklingbröstfilé250 gr små gula lökar (jag delade en stor i stora delar)
2-3 morötter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör- och rapsolja
1 msk vetemjöl
1 dl rött matlagningsvin
1 1/2 dl mellangrädde
1 hönsbuljong
1 tsk timjan (torkad, på burk)
10 katrinplommon
Färsk timjan till garnering
Serveras med: potatis
1. Dela kycklingen i stora bitar. Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar.
2. Salta, peppra och bryn kycklingen i smör- och rapsoljan. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan.
3. Tillsätt mjöl, vin, grädde, buljongtärning, morötter och timjan. Låt grytan koka 5 minuter under lock.
4. Dela plommonen i halvor. Lägg dem i grytan och koka 5 minuter till. (Jag lät det puttra en kvart, tills potatisen var klar).
5. Garnera med färsk timjan och servera med kokt potatis.
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar