Vet inte om jag har ätit detta sedan mormor gick bort...och det är snart 20 år sedan. Det här var hennes specialitet :-) Hur som helst så var iallafall 2/3 av familjen mycket nöjda ikväll...den lilla delen som inte var så nöjd, tyckte att moset var väldigt gott, men köttet gick visst inte att äta ;-) Ja, ni lär ju prova själva om ni vill :-)
Strimmelbiff med grönt mos
400 gr lövbiff
1-2 dl vatten
3 dl crème fraiche
1,5 dl grädde
ketchup
kryddpeppar
potatis
smör
mjölk
gröna ärtor
salt, peppar
1.Strimla lövbiffen och stek i stekpanna. Ha i lite (ca 1-2 dl) vatten, kryddpeppar och salt. Låt vattnet "koka in", ca 20 minuter.
2. Koka potatis och även gröna ärtor.
3. När vattnet är helt borta, häll i grädde, crème fraiche och ketchup i pannan. Rör om.
4.Gör potatismos och mosa även i ärtorna.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar