söndag 20 januari 2013

Kyckling med parmaskinka & balsamicosås!

Den här kycklingrätten är riktigt god :-) Inte är den så svår att göra heller... Vi brukar dela på kycklingfiléerna, så då går det åt dubbelt så många skinkbitar.



4 portioner

8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, ca 500 gr.
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

1.Sätt ugnen på 225 grader.
2.Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
3.Stek kycklingen i smör. Lägg på ett fat.
4.Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg den i en ugnssäker form.
5.Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök.
6.Häll det i formen och ställ mitt i ugnen och låt den stå där ca 30 minuter. Se till så att kycklingen är riktigt genomstekt.
7.Strö gärna över lite färsk oregano

                  Servera med klyftpotatis och en god sallad!
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar