Antal portioner: 4
Wok
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st medelstor morot
2 st kycklingfiléer
ca 2 msk rapsolja
ca 100 g salta cashewnötter
200 g äggnudlar
150 g sockerärtor
1 kruka koriander
Sås
1 msk sesamolja
2 msk jordnötsolja
4 msk färskpressasd limesaft (ca 2 lime)
2 msk ketjap manis
2 msk kinesisk soja
1 dl sweet chilisås
Gör så här:
1.Värm ugnen till 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalet upp på en plåt och grilla i ugnen tills skalet blir svartbränt. Lägg därefter paprikorna i en plastpåse och låt svalna i ca 20 minuter. Dra av skalet från paprikorna.
2.Skär paprikan i strimlor. Skala och skär moroten i sneda skivor. Skär kycklingen i strimlor.
3.Blanda ingredienserna till såsen.
4.Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.
5.Värm oljan i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, ca 5-10 minuter. Lägg åt sidan. Stek morot och sockerärtor i ca 1 minut.
6.Lägg ner nudlarna tillsammans med kyckling, paprika och sås.
7.Ha i cashewnötter och koriander.
8.Rör om under ca 1 minut så att allting blir varmt.
Jag brukar klippa nudlarna så blir det lättare att blanda :-) Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar