söndag 20 januari 2013

Tacopaj

Visst är det gott med alla varianter av tacos, så här kommer receptet på den tacopaj som vi brukar göra här hemma :-)


4 portioner

2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk vatten

400 g köttfärs
smör eller margarin
1 påse Old El Paso Taco eller Chili Seasoning Mix
1 1/2 dl vatten
1 burk Green Chili
2 dl creme fraiche paprika & chili
2-3 tomater, skivade
2-3 dl riven ost, gärna cheddar

1.Sätt ugnen på 225 grader.
2.Blanda mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. 
3.Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
4.Bryn köttfärsen i lite matfett. 
5.Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då.
6.Tillsätt Green Chili.
7.Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet.
8.Bred över creme fraichen och lägg skivade tomater ovanpå.
9.Strö över riven ost.
10.Grädda pajen 10-15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg. 

                            Servera gärna med gräddfil, nachos och en sallad :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar