söndag 6 januari 2013

Saras goda fläskfilé

Den här rätten har jag fått från Sara i Orsa. Man måste göra den redan dagen innan man äter, men den är lätt att göra och perfekt som bjudmat :-)


Saras goda fläskfilé:

1 st fläskfilé
3 dl grädde
4 dl creme fraiche
1 dl soja
2 tsk sambal oelek

1. Ansa fläskfilén.

2. Lägg fläskfilén i en ugnssäker form.

3. Blanda grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek.

4. Häll blandningen över fläskfilén.

5. Ställ formen i en 150 grader varm ugn och låt den stå där i ca 1,5 timme. Den kommer att bli väldigt mörk på ytan, närapå svart.

6. Låt alltsammans svalna i ugnsformen.

7. Ställ ugnsformen kallt över natten.

8. Innan servering tas fläskfilén upp och skäres i skivor. Därefter läggs fläskfilé och sås (den som finns kvar i ugnsformen) i en kastrull och värms upp tillsammans.

9. Servera med kokt pressad potatis eller klyftpotatis, en sallad och ett gott bröd.

                                     Smaklig Måltid :-)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar