Den här rätten har jag fått från Sara i Orsa. Man måste göra den redan dagen innan man äter, men den är lätt att göra och perfekt som bjudmat :-)
Saras goda fläskfilé:
1 st fläskfilé
3 dl grädde
4 dl creme fraiche
1 dl soja
2 tsk sambal oelek
1. Ansa fläskfilén.
2. Lägg fläskfilén i en ugnssäker form.
3. Blanda grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek.
4. Häll blandningen över fläskfilén.
5. Ställ formen i en 150 grader varm ugn och låt den stå där i ca 1,5 timme. Den kommer att bli väldigt mörk på ytan, närapå svart.
6. Låt alltsammans svalna i ugnsformen.
7. Ställ ugnsformen kallt över natten.
8. Innan servering tas fläskfilén upp och skäres i skivor. Därefter läggs fläskfilé och sås (den som finns kvar i ugnsformen) i en kastrull och värms upp tillsammans.
9. Servera med kokt pressad potatis eller klyftpotatis, en sallad och ett gott bröd.
Smaklig Måltid :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar