måndag 24 februari 2014

Laxpaj

Åt en jättegod paj hos Anna en gång, som hon i sin tur ätit hos en väninna...Hur som helst så gör vi den här hemma lite då och då efter det. God och mättande. Jag serverar den med en sallad och en kall sås (samma som jag har till min förrätt med avocado) bestående av creme fraiche, röd stenbitsrom och rödlök. Anna gör en annan kall sås till denna paj vet jag, hon blandar creme fraiche och hovmästarsås...

                     Ugn 200-225 grader C                         tid ca 20-30 minuter

3 dl mjöl
1 dl parmesanost, riven
125 gr margarin
2-3 msk vatten

1 gul lök
1 msk margarin
1 knippa dill
300 gr lax rökt, gravad eller färsk
100 gr cheddarost

3 ägg
1 dl creme fraiche
2 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm peppar

1. Knåda degen,klä en pajform, nagga och förgrädda ca 15 minuter.
2. Stek löken glansig utan att den får färg. Lägg i pajen.
3. Skär cheddarost och lax i bitar och läggs ovanpå löken i pajen.
4. Hacka dillen och lägg ovanpå.
5. Blanda ihop äggstanningen och häll över.
6. Grädda i ca 200-225 grader varm ugn i ca 20-30 minuter.

Servera med sallad och ev. en kall sås! Smaklig måltid!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar