Nils-Emils sillgratäng
4 port ugn 225°c tid 15+5 min
6 sillfiléer, urvattnade
6 potatisar, kokta
2 gula lökar, skivade
1-2 dl gräddmjölk
smör
ströbröd
vitpeppar från kvarn
1. Stek löken i smör i en stekpanna utan att den tar
färg. Låt svalna.
2. Skär potatisen i skivor (ca ½ cm tjocka).
3. Smörj en ugnssäker form och ställ en rad potatis
längs ena sidan. Lägg därefter på en sillfilé och sedan lök. Fortsätt varva
tills formen är fylld.
4. Mal över några drag med pepparkvarnen.
5. Häll på ytterst lite ströbröd och klicka över
lite smör.
6. Grädda gratängen i 225°c varm ugn i ca 15
minuter.
7. Slå på gräddmjölken och grädda ytterligare 5-10
minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar